ÅRETS INSPIRATOR

Ikke bare er Matprisen et kjempefint initiativ – jeg vant prisen som Årets inspirator. Og deler æren med alle de fine kollegaene mine på Geitmyra matkultursenter for barn, som hver dag jobber for å vise den neste generasjonen hva økologi er i praksis. Det er godt, ikke skummelt!

Matprisen deles ut av ØQ og DebioInfo, hvor «Målet med prisutdelingen er å løfte fram og hedre kokker, kjøkkenansatte og støttespillere som tenker sesong, bruker mer grønt, reduserer svinnet og bruker flere økologiske råvarer. Og det viktigste av alt er at de lager velsmakende mat og er stolte av det».

Juryen begrunner prisen slik:  «Andreas Viestad har med sin tydelige offentlige stemme vist at det først og fremst er viktig å være opptatt av mat i seg selv, mens økologi og bærekraft ligger som selvfølgelige bærebjelker i kommunikasjonen. Han har inspirert og provosert gjennom 15 år som matspaltist, kokebokforfatter, debattant og sosial entrepenør. Juryen vil også berømme hans arbeid for barn og unge på Geitmyra matkultursenter for barn, hvor den Debio-godkjente hagen framstår som en viktig og inspirerende oase av kunnskap.»

”Andreas Viestad er en tydelig stemme som provoserer, inspirerer og skaper debatt, noe hans siste publikasjon, «Den Store Kjøttkokeboka», er eksempel på. Med denne boka trer Viestad inn i manesjen og minner oss på det aller viktigste: Det handler ikke om kjøtt eller ikke, men hva slags kjøtt og hvor mye kjøtt vi spiser”, uttaler juryleder Henrik J. Henriksen.

Her kan du lese mer om hva Dagbladet.no og DN.no skriver om saken.

FOTO: Ingar Storfjell

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s