NUDDELSUPPE MED OKSERIBBE

En klassisk kinesiskinspirert nudelsuppe med masse smak. Selve kraften tar tid, i den forstand at den helst bør koke lenge. Hvis du starter dagen i forveien blir det minst jobb. Da kan den bare godgjøre seg i ovnen over natten. (Hvis du ikke velger denne langsomme varianten går det kjappere, men det er litt mer jobb og smaken blir ikke like dyp; kok i halvannen til to timer. Skum av gryten underveis.) Jeg bruker okseribbe. Du kan også bruke annet grytekjøtt.
Det er meningsløst å lage lite av suppen – den holder seg godt, enten i kjøleskap i en ukes tid, eller i fryseren i månedsvis.

 

Du trenger: 
1 kg okseribbe, i biter
½ – 1 dl soyasaus
½ dl sherry, eller sherryeddik
1 ss sukker
6 tynne skiver ingefær
8 vårløk, knust med flatsiden av en kniv
3 fedd hvitløk, hakket 5 cm av en k anelstang 1 ts anisfrø
1 ts finhakket chili
200 g neper, kuttet i staver
200 g spinat
500 g ferske nudler

 

Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Hvis du har tid, legg kjøttbitene i en langpanne og bak i ovnen i om lag 20 minutter. Dette gir suppen en litt rikere smak.

Ha kjøtt, 1 ½ liter kokende vann, soyasaus, sherry, sukker, ingefær, vårløk, hvitløk, kanel og anis i en gryte. Vil du gjøre livet enkelt for deg, sett gryten i ovnen. Skru ned temperaturen til 95 grader og la stå over natten. For det beste resultatet, la suppen kjølne. Skum av fettet som har samlet seg på toppen. Fjern fett- slintrer og bein.

Like før servering, ha i chili og neper og kok opp. Kok nudlene i vann ved siden av. (Eller i kraften, men dette vil gjøre kraften litt uklar.) Fres spinaten i en tørr panne til den kollapser. Ha suppen i store suppeskåler, sammen med nudler og spinat. Hell over noen dråper sesamolje.

Oppskriften er hentet fra Den store kjøttkokeboka som du kan bestille her.
Foto: Mette Randem