A-MAGASINET: MED HODE OG HALE

Henrik J. Henriksen har skrevet en fin sak om Den store kjøttkokeboka i A-Magasinet 27. november.

«Den Store Kjøttkokeboka er et veldig godt oppslagsverk i klassisk håndtering av dyreskrotten og dens forskjellige deler. Du finner både klassiske og mer moderne oppskrifter. Alt bærer preg av å være godt integrert og gjennomprøvd av en som har laget mat lenge på sitt eget kjøkken, i motsetning til bøker som formidler restaurantmat som blir presset inn en hjemlig form. Her finner du oppskrifter på alt fra hode (og alle delene på hodet) til hale i en lettfattelig og inspirerende stil. Med tanke på Viestads hang til å provosere, ble jeg overrasket over at jeg ikke fant noe på selve endestasjonen, hengslene på utgangsporten liksom, men det har jeg ikke sett andre steder heller, så det er mulig det rett og slett ikke er så godt. Det er nemlig ikke slik at ører, grisetryne og lammehjerne er med i boken fordi det er rart. Det er der fordi det er god mat, og det skinner igjennom på hver side.»

 

Du kan lese hele saken i A-Magasinet eller på Aftenposten.no. Foto: Mette Randem

amagasinet