GEITMYRA MATKULTURSENTER FOR BARN

Historien om Geitmyra matkultursenter for barn begynte i 2009 da jeg tilfeldigvis gikk forbi gården inne i Nordre Gravlund på Sagene i Oslo. Beliggenheten midt mellom øst og vest i byen og nærheten til Geitmyra skolehager fikk meg til å tenke at dette ville vært et ideelt sted å lære barn om hva mat egentlig er, hvordan man dyrker og tilbereder den, slik at barn kan lære å lage egen mat og ta sunne matvalg. 1. september 2011 åpnet vi Geitmyra matkultursenter for barn, og dagen etter startet undervisningen.

Siden den gang har Geitmyra matkultursenter for barn ekspandert. I 2018 åpnet Geitmyra Ringsaker matkultursenter for barn. Senteret ligger midt i Norges matfat, og er et senter for hele Innlandet. Høsten 2019 åpnet Geitmyra Kristiansand på Odderøya. Med den nærheten til sjøen jobber vi spesielt med sjømat og havets mangfold. Høsten 2020 åpnet Geitmyra Credo matkultursenter for barn i Trondheim, som drives sammen med Heidi Bjerkan og miljøet rundt restaurant Credo, med spesielt fokus på gastronomi og bærekraft.

Alle fire matkultursentrene underviser daglig barn og unge om bærekraftig mat, matens opprinnelse, dyrking, smak og tilberedning. Målet er at barna skal bli glade i mat som gjør dem godt, ved å delta i matlagingen fra start til slutt.

Les mer om Geitmyra matkultursenter for barn her.

Gule-gulrøtter-335x247 grønnkål