DEN STORE KJØTTKOKEBOKA

Du behøver ikke være tilhenger av å spise mye kjøtt for å ha bruk for denne boka. Snarere tvert imot. Et av de store paradoksene ved dagens kjøttforbruk, er at samtidig som vi blir oppfordret til å moderere kjøttforbruket, blir vi dårligere til å tilberede kjøtt. Dermed ender vi opp med å spise mer av bare noen få deler av kjøttet – biffkjøttet – noe som i sin tur skaper behov for mer kjøttproduksjon, som igjen skaper store overskudd av enkelte stykningsdeler. Det er dårlig bærekraft. Det er dårlig etikk.

Jeg ville lage den definitive boka om å tilberede kjøtt på en velsmakende og bærekraftig måte!

I Den store kjøttkokeboka har jeg samlet over 200 oppskrifter og tips, samt kunnskap om dyrene. Her er nøkkelen til hvordan du får den saftigste lammesteken og den møreste biffen. Og minst like viktig – hvordan du tilbereder de andre, mer krevende stykningsdelene på en enkel måte. Med denne boka vil jeg slå et slag for viktigheten av å bruke hele dyret i matlagingen, samtidig som vi tar vare på klassikerne og de norske tradisjonsrettene.

Den store kjøttkokeboka en oppskriftssamling, en lærebok, et oppslagsverk og en bok som vil inspirere til å bruke alle deler av dyret, hode-til-hale, slik de gjorde i gamle dager. Jeg håper denne kokeboka blir stående på kjøkkenhylla i mange år!

Les flere saker om Den store kjøttkokeboka her.

Mette Randem har tatt alle bildene. Boka kom ut høsten 2015.