FISKEKAKER

FISKEKAKEFARSE
Dette er grunnlaget for nesten alle fiskekakene jeg lager. Variasjonen i grunnoppskriften handler om hva slags fisk jeg har fått tak i, og hva slags bindemiddel jeg bruker. Det beste er å bruke noe restemat, som en kokt potet, ris (enten helt enkel kokt ris, eller restene av en risotto) eller ei brødskive bløtt opp i litt melk (som her), eller hvetemel og/eller egg.

Les mine fiskekakebaketriks her!

Dette er fiskekaker uten annen smak enn den man får fra fisken og stekingen. Her kan du variere i det vide og det brede – klassisk med løk, curry, spicy og thai. Mulighetene er mange. Fordi noen av smakstilsetningene jeg bruker inneholder salt, er det litt lite salt i farsen.

Gir 1,2 kilo fiskekaker

Du trenger: 
1 kg seifilet, eller annen fiskefilet
1 ts salt
2 brødskiver
1 dl melk
eventuelt litt hvetemel

Slik gjør du:
Skyll og tørk fisken. Skjær den i mindre biter, ha den i et dørslag og dryss over salt. Bland godt.

Riv opp brødskivene. Kast skorpa. Ha brødbitene oppi en bolle, hell over melk og bland godt. Bland fisk og brød. Mal blandingen i en kjøttkvern. Hvis du bruker food processor, ha i halvparten av blandingen og kjør til du har en nokså fin masse. Kjør resten litt kortere, sånn at blandingen blir grovere – og bland de to.

Stek en liten test i panna. Hvis farsen er for løs og faller fra hverandre, vend inn litt hvetemel.

Les hele saken i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.

 

En tanke om “FISKEKAKER

Stengt for kommentarer.