PANNESTEKT KRYDDERKRABBE

Krabbekjøtt passer godt sammen med masse store, sterke smaker, som chili. Her steker jeg rå krabbeklør i panna sammen med det jeg har av krydder. Det viktigste er chili, ingefær, soya og limesaft.

Til 4 personer som hovedrett

Du trenger:
1 1/2 kg ukokte krabbeklør
3 ss olje
1-3 ts chili, enten tørka eller finhakka ferk
2 ss smør
3 sjalottløk, finhakket
4 hvitløkfedd, knust
2 ts finhakket ingefær
2 ss soyasaus
Eventuelt 1 ss østerssaus
1/2 dl kokende vann
Eventuelt 2 ts korianderfrø, grovmalt
Lime
frisk koriander til pynt

Slik gjør du:
Knus krabbeklørne. Dette gjør du lettest ved å bruke en hammer. Bank forsiktig på samme sted på skallet til det oppstår tretthetsbrudd og skallet sprekker. Fortsett til skallet åpner seg. (Hvis du slår med full kraft, er det mest sannsynlig at du knuser hele kloa, og at kjøttet blir ødelagt.) La kjøttet ligge i klørne.

Varm olje i en stor gryte over høy varme. Tilsett krabbeklør og chili, dekk til, og stek i 7 minutter. Sørg for å røre rundt i gryta et par ganger i løpet av steketiden, så klørne ikke blir altfor ujevnt stekt.

Tilsett resten av ingrediensene, unntatt lime og frisk koriander. Bland godt og kok i 10 minutter over middels høy varme. Rør rundt et par ganger og snu klørne, så de blir dekket av sausen. Hvis væsken koker inn, tilsetter du litt mer kokende vann. Hvis sausen derimot forblir veldig tynn, kan du ta ut krabbeklørne og la sausen koke til den tykner til passe konsistens.

Legg krabbeklørne på et fat, hell over sausen, press over limesaft og pynt med frisk koriander.

Les hele saken i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.