DAGBLADET, Det beste jeg vet, Grønt, Mat, Oppskrift, PASTA

PASTA MED GRØNNKÅL

Dette er pastavarianten av grønnkålretten som de lager på Geitmyra matkultursenter for barn. Ungene digger det – det gjør de voksne også.

Du trenger:
350 g pasta
200 g grønnkål, i strimler
4 fedd hvitløk, i skiver
1 ss smør
2 dl fløte
50 g parmesan, revet
1 ts estragon, frisk, eller en halv ts tørket

Slik gjør du:
Kok pasta i lettsaltet vann, etter anvisning på pakken. Imens, ha grønnkål og 1 dl vann i en panne. Surr på høy varme til vannet har fordampet og grønnkålen kollapset. Ha i smør og hvitløk og surr i 2-4 minutter til, ha i fløte og skru av varmen. Bland sammen pasta, grønnkål og parmesan. Krydre med pepper.

 

Foto: Mette Randem.