SENNEPSPANERT SILD MED BACONSALAT

Dette er en deilig måte å lage stekt sild. Det er ikke verre enn at fisken er splittet åpen og stekt på en side, smaksatt med masse sennep. Ved å steke fisken i baconfett blir det en ekstra godt. en oppsrkift som er best med usaltet sild, men som også kan brukes med lettsaltet sild. Vann den i så fall gjerne ut litt.

Nok til 4

Du trenger:
100 gram bacon, i biter
4 hele ferske sild
2-3 ss sterk sennep
2-3 ss brødsmuler
1 eple, skrelt og hakket
2 vårløk, hakket
1 gulrot, revet
1 ss grovhakket persille
1-2 ts malteddik eller hvitvinseddik
Eventuelt rapsolje

Slik gjør du:
Stek bacon i en stor stekepanne til det er sprøtt og har svettet ut mesteparten av fettet. Ta ut baconbitene. La fettet være igjen i panna.

Del fiskene på langs og fjern ryggbeinet (dette er ofte gjort fra før). Gni fisken med sennepen på innsiden, strø deretter over brødsmuler. Stek fisken med brødsiden ned i 4 minutter, til den er sprø og gyllen.

Imens, lag en salat av bacon, eple, vårløk, gulrot og persille. Bland denne med eddik og eventuelt rapsolje. Legg salaten oppå eller ved siden av silden, og server mens den fortsatt er varm eller lun.

Oppskriften her hentet fra Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem