DAGBLADET, Det beste jeg vet, Grønt, Kjøtt, Mat

LUKEOMELETT MED NYPOTETER OG SPEKESKINKE

Dette er en mettende middagsomelett med grønne vekster fra hagen. Du kan bruke litt forskjellig, men brennesle passer bra smaksmessig, og vokser villig de fleste steder barneføtter vil løpe. Ellers bruker jeg noen blader av grønnkål og litt gressløk. Grønnkål er tilgjengelig i mange butikker nå, men du kan like gjerne bruke noen av de grønne bladene på blomkålen — de brukes ofte ikke til noe, og smaker godt når de har fått et par minutter i panna.Jeg har et helt spekeskinkelår fra Tynset, og det passer godt til. Det samme gjør fenalår.

Du trenger: 
Nok til 4
10 små kokte nypoteter
2 ss smør
10 egg
en neve eller to med unge brennesleblader hakket grønnkål eller andre grønne kålblader
hakket gressløk
en neve revet ost, for eksempel parmesan

Slik gjør du
Del potetene i to. Stek i smør i en stor panne til de er gylne.
Knekk og pisk egg.
Ha brennesle og grønnkål i panna sammen med potetene. Stek til bladene begynner å kollapse. Hell over egg, strø over ost og rør med en tresleiv.
Ha på et serveringsfat og server med skinke.

Les hele saken i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.