PRESIDENTKANDIDATENS KJEKS

I 1992 skapte Hillary Clinton skandale ved å si at hun i hvert fall ikke hadde noen plan om å være hjemme og bake kjeks. Du kan tro hun fikk høre det av hjemmeværende kjeksbakere. Selv etter at hun kom med en offentlig beklagelse og publiserte sin favorittoppskrift på chocolate chip cookies, ble hun forfulgt av sitt forhold til kjeks, noe hun syntes var urettferdig. «Dessuten har jeg drevet med ganske mye kjeksbaking i mitt liv», skriver hun i sin selvbiografi, «Living History».

Denne oppskriften kom i kjølvannet av Hillarys «Chocolate-Chip-Cookie-gate» i 1992, og er hentet fra Clinton-administrasjonens offisielle hjemmeside (som nå kan finnes på clinton2.nara.gov/).

Oppskrift på Hillary Clintons sjokoladekjeks
4 dl hvetemel 
1 ts salt 
1 ts bakepulver 
2,5 dl bakefett, eller romtemperert smør
2,5 dl tettpakket brunt sukker 
1 dl farin 
1 ts vaniljeessens, eller kornene fra en vaniljestang 
2 egg 
5 dl havregryn 
300 gram mørk sjokolade, i små biter 

Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør bakebrett med smør eller bakefett, eller dekk dem med bakepapir. Bland mel, salt og bakepulver. Bland bakefett eller smør, brunt og lyst sukker og vanilje i en stor bolle til du har en jevn og kremet blanding. Pisk inn eggene til du har en blanding som skal være temmelig lett, luftig og lys. (Den blir ikke så lett og luftig som Hillary sier.) Pisk inn melblandingen og havregryn, litt etter litt. Rør inn sjokoladebiter. Ha små mengder av denne blandingen på stekebrett – omtrent en spiseskje skulle være passe. Bak i ovnen i om lag ti minutter.

 

Les hele saken i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.