GRØNNE ASPARGES

Årets ferske asparges er sprø, søte, saftige. Et smil på munnen og tegnet på at våren har kommet, også på tallerkenen. Da er det om å gjøre å gjøre minst mulig. Alt du trenger å gjøre er å kle av dem og nyte.

Grønne asparges er best når de grilles. Det gir litt ekstra intens smak, mer sødme og en fin sprøhet. Det er lurt å skrelle de nederste delene av aspargesen med en potetskreller. Skjær bort den tørreste delen av bunnen.

Slik gjør du:
Sørg for at grillen er skikkelig varm, og at du har tilbehøret klart, slik at du kan servere med en gang den er ferdig. Legg aspargesen på grillen, snu etter to minutter og grill videre på andre siden i to minutters tid. Det er bare fint om aspargesen fortsatt er litt fast i midten.

Med aioli:
Lag aioli ved å blande 1 eggeplomme, 1 ts dijonsennep, 1 ss sitronsaft og 1 fedd hvitløk i en bolle.
Pisk sammen, og pisk inn én og én dråpe med olje. Fortsett slik med oljen — ta deg tid.
Etterhvert kan du piske inn oljen i en tynn stråle. Når du har pisket inn 2 dl olje bør aiolien være tjukk og fin. Smak til med litt salt.
Server aspargesen med aiolien, eventuelt også med gressløk og lakserogn.

Les hele saken i Dagbladet Magasinet. Foto Mette Randem.