MATMONSENES MEKKA

Ingen vet hva de 600 000 menneskene i Portland, Oregon lever av. Men vi vet hva de lever for: mat og drikke. Sylting, hjemmebrygging, dyrking og fermentering. Velkommen til matfestival i Portland, årets viktigste religiøse høytid.
Og nå er jeg her. Under årets største høytid, matfestivalen Feast Portland. Det er som å komme rett inn i en idémyldring til de nye Portlandia-episodene. Første dag passerer jeg en bebartet portlander i tyveårene, arm i arm med sin kjæreste, en kraftig tatovert jente i foldeskjørt, begge to inntyllet i et homoflagg, i falaffelkø utenfor en food truck. En fyr sitter og drikker kaffe, med T-skjorten «Eat tripe, for joy and stamina». (Jeg finner den på markedet noen dager senere, og kjøper den. Så begynner jeg å forestille meg hvordan det føles å gå med den T-skjorten, og møte noen andre som har akkurat den samme. Da får den kaldtraktede kaffen fra Stumptown og den superbe følelsen av kontrær individualitet en litt emmen bismak.)
Her kan du lese hele saken. (Krever innlogging på Morgenbladet.no) Foto over: Broke Bass.

 

portlandia ll
Foto: Andreas Viestad
Foto: Andreas Viestad
Foto: Andreas Viestad