Italienerne har skjønt det: De lager biffsnadder som er frisk og lettlaget. Tagliata er kjøttfiller og salat, ofte servert uten saus eller stivelse (som man allerede har fått i pastaretten som serveres først i måltidet).Mye av poenget er å servere kjøttet temmelig rått inni. Da er det ekstra viktig at kjøttet har ligget en stund ved romtemperatur, for det er ikke noe hyggelig med kaldt kjøtt.
Nok til 2
Du trenger:
300– 400 g entrecôte eller annet biffkjøtt av storfe, ca. 2 ½ cm tykt
olje til steking
salt og pepper
1 økologisk sitron
god olivenolje til å drysse over
200 g ruccola, godt skylt og tørket
50 g parmesan
Slik gjør du:
Varm olje i en panne over høy varme. Krydre kjøttet med rikelig med salt og pepper og legg i pannen. La steke i 3–4 minutter på hver side, mer hvis det er tykke stykker. Det skal ryke litt. Ikke rør kjøttet underveis.
Løft ut kjøttet og legg det på en fjøl. La hvile i 7–10 minutter. Vil du ha en litt varm overflate, kan du gi det et minutt til i pannen like før servering.
Oppskriften er hentet fra Den store kjøttkokeboka. Foto: Mette Randem.