DAGBLADET, Det beste jeg vet, Grønt, Mat

DAGBLADET – BØNNER FOR KLODEN

Du vet kanskje at vi i spiser for mye soya. Men vet du at løsningen på problemet er å spise mer?

Det øyeblikket du begynner å bry deg om mat som noe mer enn bare det man må spise for å holde deg i gang – som drivstoff, en nødvendig selvfølgelighet – er det som gå inn i en labyrint.

Alle valg har konsekvenser, men ingen er enkle. Jo lenger du går, jo mer mister man retningssansen.

Og du kan ikke godt snu heller.

Vi må jo ha mat.

Er det en ting de fleste er enige i, er det at soya er den globale verstingen. 

Ifølge WWF fører soyaproduksjonen – særlig i Sør-Amerika – til ødeleggelse av regnskog, erosjon, klimaendring – både lokalt og globalt – ødeleggelse av lokale kulturer, og – kan man godt legge til – et galopperende forbruk og usunn mat-produksjon.

Så hva er løsningen? Spis mindre soya? Ja. Eller det vil si … nei. Paradoksalt nok er løsningen å spise mer soya.

Les hele saken i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.