BÅNDSPAGHETTI MED BROKKOLI

En utrolig god hverdagspasta. Hvis du vil oppgradere den litt, kan du ha i litt mer fløte og gjerne ekstra mye revet parmesan. Jeg synes det er godt å ha litt spekeskinke eller bacon oppi, men her er noe av poenget å bruke lite, for dette skal sette litt smak, men ikke dominere.

Middag til 4

Du trenger:
400 gram båndspaghetti (tagliatelle) 1 brokkoli delt i små buketter
50 gram spekeskinke eller stekt bacon, skåret eller revet i veldig små biter
2 ts revet sitronskall
2 ts sitronsaft
2 ts finhakket persille eller 1 ts timian
1 hvitløkfedd, finhakket
2–4 ss fløte
50 gram finrevet parmesan

Slik gjør du:
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en gryte. Kok pastaen. Når det er 5 minutter igjen av koketiden, har du i brokkolien og lar den koke med den gjenstående tiden.

Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet, men tar vare på en liten kopp av det. Bland pastaen med resten av ingrediensene, og hell eventuelt over litt av kokevannet hvis det trengs for å få en jevn blanding.

Oppskriften er hentet fra boka Noe godt hver dag. Foto: Mette Randem.