1 dl brun rom, eller mer
1 dl rosiner, eller mer, gjerne flere forskjellige typer
200 g sukker
8–10 eggeplommer
1/2 l melk
1/2 l kremfløte
Slik gjør du:
Legg rosinene i bløt i rom så lenge du har tid til. Visp eggeplommene og sukkeret sammen. Ha denne eggedosisen i en gryte sammen med fløte og melk. Visp til det blir en fin blanding. Sett gryta over varmen og la blandingen sakte bli varm mens du hele tiden rører kraftig rundt. Varm opp til røren holder litt over 70 grader og begynner å tykne. Rør inn rosiner og rom. La avkjøles til romtempera- tur, sett deretter i kjøleskapet.
Frys til iskrem, enten ved å ha i iskrem- maskin, eller ved å sette bollen med røre i fryseren og røre rundt hvert 20. minutt for å forhindre at det fryser til en isblokk.
Sett isen i kjøleskapet en halvtimes tid før du skal servere.
Oppskriften er hentet fra boka Julemat. Foto: Mette Randem.