HJEMMELAGET SENNEP

Hvis du lager sennep selv, gir det deg muligheten til å smake den til selv. Jeg synes ofte at kjøpesennep enten er for sterk eller for søt – med min egen sennep har jeg ingen å skylde på. En kjempefin spiselig presang som har god holdbarhet og mange bruksområder.
Du trenger:
200 g gule sennepsfrø
100 g mørke sennepsfrø
2 dl eplecidereddik
3–4 dl vann
1 dl honning
1 ts salt
ev. 1-2 ss sennepspulver
ev. friske urter, rosmarin, timian eller estragon
Slik gjør du:
Ha sennepsfrø, eddik og vann i en bolle. Bland godt, dekk med plast og la stå over natten. Sennepsfrøene trekker til seg mye væske, så sjekk gjerne underveis dersom det begynner å bli tørt. Ha 3/4 av frøene i en kjøkkenmaskin sammen med honning, salt og eventuelt
sennepspulver. Hvis honningen er veldig fast, varm en kopp eller bolle og rør ut honningen til den er flytende. Kjør denne blandingen til du har ønsket grovhet. Vend inn resten av frøene og puls en eller to ganger. Det er deilig at det er litt struktur i sennepen. Smak til med mer salt. Ha over i glass med lokk eller andre beholdere. Det er en fordel om du steriliserer glassene kjapt ved å fylle dem halvfulle med kokende vann. Sett på lokket og vend glasset på hodet. Skal du bruke urter kan du lage flere ulike varianter, men ikke bland dem i samme glass. Finhakk halvparten av urtene og vend dem i sennepen. Legg resten godt synlig på bunnen eller på siden av glasset.