DAGBLADET, Det beste jeg vet, JULEMAT, Mat

DAGBLADET – LA OSS SPISE GLEMTE RETTER OM IGJEN

persetorsk

Hva skal du spise til jul?

En ting som er sikkert, utover at det er 55 prosent sjanse for at svaret er ribbe, og at det høyst sannsynlig at det er mat som du forbinder med tradisjon, er at du ikke spiser det samme som dine forfedre.

– I vår familie har vi alltid spist ribbe, sier folk.

– Men i konas familie spiser de pinnekjøtt. Derfor bytter vi om annethvert år. Må jo holde på tradisjonen, vettu!

Et attenhundretallsmenneske ville ristet forbauset på hodet hvis hun visste hvor mye styr vi gjør ut av å være gammeldagse på julaften.

Våre olde-, tippolde- og tipptippoldeforeldre ville ikke kjent seg igjen i våre forsøk på å følge slekters gang.

Les hele saken og oppskrifter på persetorsk, svinekam, juleomelett og eggedosis i Dagbladet Magasinet.

Foto: Mette Randem.