DAGBLADET – JEG VILLE HELLER DRUKKET WONDERBAUM-TRÆR KOKT I SIRUP OG DAU COLA ENN TOMTEGLØGG.

Det er ikke slik at man blir snobbete av å jobbe med mat.

Det er ofte motsatt, det kan de fleste kokker, servitører, mat-bloggere og kokebokforfattere fortelle deg. Grunnen til at vi begynte å jobbe med mat, er at vi elsker mat. Jo mer vi jobber, jo flere nye smaker, jo flere ting er det å elske.

Man blir kanskje litt mer kresen. Merker forskjellen på helårsasparges fra Peru og aspargesene som kommer fra Hvasser noen uker hver sommer. På kamskjell som er fanget med slemme trålere før de fryses, og håndfangede kamskjell fra Frøya.

Men så er det noen ting man ikke liker. Som bake-off-brød med svampkonsistens, altfor søte sauser og baconost. Jeg likte det ikke før, men det plaget meg ikke. Nå kjenner jeg avsky og hvitglødende hat.

Aller verst er tomtegløgg. Det er ikke nissens, men djevelens verk.

Les hele saken og mine alternative gløggoppskrifter i Dagbladet Magasinet.

Foto: Mette Randem.