DAGBLADET – JEG FANT VERDENS SPRØESTE SVOR I PERU

Jeg har vært på besøk der lokalmat er religion, og det er julaften hver dag.

Det oppleves som å være fanget hos Alice i eventyrland. Alle farger er ekstra sterke, alt føles ørt og svimmelt. Alle damene går med bowlerhatter og musefletter. Utenfor restauranten ligger det rad på rad med nystekte gnagere.

DET BESTE JEG VET? Nystekte marsvin på rekke og rad.

– Har dere bare én rett, spør jeg Felicia Rios når hun kommer ut til oss for å høre hva vi vil ha.

Felicia har den største hatten jeg noensinne har sett. Hattemakeren har overgått seg selv denne gangen.

– Slett ikke, svarer hun.

– Vi har tre! Marsvin med potet. Marsvin med pasta. Og: Marsvin med potet – og pasta.

Felicia anbefaler det siste.

HØY I HATTEN: Felicia Rios serverer marsvin på tre måter, med pasta, potet eller pasta og potet.

Hele marsvinet blir ikke spist opp, er jeg redd. Jeg er i hvert fall fremdeles litt sulten når vi ankommer neste by. Sayllas viser seg riktignok å ha en annen spesialitet, chicharrón – verdens sprøeste baconcrisp.

Les hele saken og oppskriftene i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.