GRILLA SPISSKÅL!

Det mest grunnleggende ved grillingen er ilden. Grilling kan være en rekke ulike ting, fra å svi et stykke kjøtt over bålet, til skånsom varmebehandling og smakssetting med levende glør. Begge deler er godt. Men for å grille skikkelig, må man kjenne ilden, lese den, pleie den. Du må være glad i den.

Spisskål er kanskje den enkleste og beste sommermaten som finnes. Kast den på grillen og spis den til makrell, grilla svin eller alene som den er.

Du trenger
Spisskål
Smør
Salt
Urter
Sitronsaft

Slik gjør du
Del spisskålen på langs og grill til de ytterste bladene har blitt helt svarte. Legg over på siden av grillen og ha på litt smør, salt, urter og sitronsaft. Er kålen stor, bør den forkokes i et par minutter.

Oppskriften er hentet fra boka På Grillen. Rause smaker fra St. Lars av Lars Laurentsius Paulsen, Jon Krog Pedersen og meg. Kjøp boka her, eller legg middagen til Restaurant St. Lars på Bislett i Oslo.

Foto: Mette Randem