DN.NO – BYEN ER BERGEN

Det nærmer seg midnatt og det er et kledelig høyt promillenivå på Bar Legal. Her er studiner med palestinaskjerf og folk som går med lue inne, selv om det er så varmt at det dugger på vinduene. Bak bardisken finnes det et halvt dusin ulike mikrobrygg på fat og det lages fancy cocktailer.

Med andre ord slik det er på en hvilken som helst trendy bar hvor som helst i den vestlige verden en tørst tirsdagskveld. Bortsett fra at det ikke er hvor som helst – men i Bergen. Utenfor regner det, slik det har gjort 285 ganger tidligere det siste året. Og ropet som ljomer gjennom lokalet, høyere enn musikken, kan bare høres akkurat dette stedet på planeten.

– Persetorsk!

 

50b3553

Quiz: Sjekk hvor bergensk du her!

Les hele saken om bergens fiskesuppe, persetorsk og puspas her. 

Foto: Jimmy Linus og Mette Randem.