GUACAMOLE

Guacamole er ikke bare tilbehør til taco. Det er godt til det meste, fra grillmat til sandwicher. Raskere å lage enn du tror.

2 store, modne avokadoer
4 små cherrytomater
1 chili, finhakket tabascosaus
1 liten løk, finhakket
1–2 ss nypresset limesaft ev. 1/2 ts malt spisskummen
1 ts nymalte korianderfrø
2 ss finhakket koriander salt

Slik gjør du:
Del avokadoen i to og øs fruktkjøttet over i en bolle med en skje. Del tomatene i fire, klem ut frøene, hakk resten og ha oppi sammen med avokadoen. Bland i chili, løk og limesaft, og bland godt med en gaffel til du har en nesten- jevn masse.

Variasjon:
Den aller enkleste, og kanskje mest autentiske guacamolen inneholder ikke noe annet enn avokado, chili, limesaft og koriander blandet sammen med en gaffel.

Oppskriften er hentet fra boka Noe godt hver dag. Foto: Mette Randem.