DN.NO – VIESTADS BESTE KJØTTGRYTER

En liten smakebit av Den store kjøttboka i DN: Om ideene bak boka, om bærekraft og om hvorfor det beste kjøttet er de grove, billige bitene. Dessuten tre oppskrifter som varmer på kalde høstdager.

«Høst er tid for lunende, varme gryter fulle av smak. I sin nye kokebok presenterer Andreas Viestad de beste, kokt på de mest smakfulle kjøttstykkene.

Andreas Viestad står bøyd over gryta med svineknoke som putrer i godt øl. Den skal bli til middag for hele familien senere i dag, tilberedt sammen med erter, eller kanskje byggryn. Han smatter litt på smaksprøven, har ikke helt bestemt seg.

– Jeg skal ut i hagen og plukke de siste urtene, det blir en god og varmende middag senere i dag. Det som er bra med mat som dette, er at jeg kan bare sette gryten på kok, og så tenker jeg ikke mer på den før jeg kommer hjem i ettermiddag med et lass med hylende unger. Og da er den ferdig, sier han.»

Les hele saken her!

Foto: Mette Randem