Den store kjøttkokeboka, Godt.no, Mat, MEDIA

GODT.NO – KAMPEN FOR BÆREKRAFTIG KJØTTPRODUKSJON

Godt.no har skrevet en sak om Den store kjøttkokeboka, og hvorfor vi skal spise mer av hele dyret i stede for å slutte å spise dyr.

«Kokebokforfatter Andreas Viestad setter kjøtt på menyen. I et forsøk på å få oss til å spise mer kjøtt. Fra færre dyr.

Matspaltist, kokebokforfatter, TV-kokk og nå kjøttentusiast Viestad fikk idéen til sin nye bok «Den store kjøttboka» for mange år siden. Det var fordi han selv hadde begynt med dyrehold. Og ønsket å få mest mulig ut av dyrene når han slaktet dem.

– Et dyr ser svært annerledes ut når du skal slakte det selv enn det det gjør når du ser det i butikken, sier Viestad til Godt.

– I butikken får man nærmest inntrykk av at et dyr bare består av biffer.

Men et helt dyr byr på mye mer enn et par saftige entrecôter. Du har skanker, lår og innmat, og kjaker, nakker og ører. Og alt kan spises. Om det bare tilberedes på riktig måte.»

Les hele saken her: http://www.godt.no/#!/artikkel/23547794/kampen-for-baerekraftig-kjoettproduksjon

Bilder av Mette Randem

Foto: Mette Randem

Foto: Mette Randem