DAGBLADET, Mat, MEDIA

DAGBLADET.NO – DU KAN VÆRE SUNN OG ETISK BEVISST OG FORTSATT SPISE KJØTT

Dagbladet.no har skrevet om kjøttdebatten, Den store kjøttkokeboka og hvorfor jeg mener «ja» eller «nei» til kjøtt ikke er løsningen.

«For Andreas Viestad handler det om å spise bedre kjøtt, og bruke hele dyret.

Det var ikke stas å legge pølser og bacon i handlekurven i går. Da kom Verdens helseorganisasjon (WHO) med en rapport hvor bearbeidede kjøttprodukter ble satt på lista over kreftframkallende stoffer, sammen med tobakk, alkohol og asbest. Ifølge International Agency for Research on Cancer (IARC) øker risikoen for tykktarmskreft med mengden kjøttprodukter og rødt kjøtt du spiser.

– En viktig påminnelse, mener Andreas Viestad, Dagbladets mangeårige matskribent, aktuell med «Den store kjøttkokeboka».

– Vi har endt opp med et veldig skeivt kjøttforbruk og møter oss selv i døra.»

Les hele saken her:
http://www.dagbladet.no/2015/10/27/tema/andreas_viestad/mat/matsiden/kjott/41640087/

Foto: Mette Randem