Artikler, D2, Dagens Næringsliv, Mat, MINE PROSJEKTER

UTENFOR ALLFARVEI I TOKYO

sora20sushi_50b01252

I en serie artikler i D2  spiser jeg meg gjennom noen av Tokyos beste restauranter – mange av dem langt utenfor allfarvei. Fotograf Mette Randem har dokumentert det hele.

Jeg har spist 60 år gammel saus på yakitorirestauranten der kona flørter hemningsløst med gjestene og far griller innendørs. Les saken her.

topp

Jeg har vært på verden kanskje billigste Michelin-restaurant; Sakebaren Yorozuya Okagesan, med signaturretter som friterte finner, risballer med hakket sild og fiskeboller. Les saken her.

collage_72

Jeg har opplevd den skjulte japanske gastronomien og spist vellagret sushi av 700 år gamle tallerkener og grillet duehjerne på Koguma Ginza. Les saken her.

koguma_50b03882

Og ikke minst skrevet den sterke roten som de ferreste har smake, spist skjell som blør, å sveve over Tokyo og den beste sushien jeg har smakt, og den eneste jeg tror jeg har forstått. Les saken her.

collage_72