DAGBLADET –TOMATSUPPE FRA BUNNEN

En ting er at jeg går bananas når jeg har storfint besøk. Når jeg først er innom fiskebutikken, kan jeg også gå innom delikatessen, ostebutikken, og når jeg ser hvor mye mat jeg har kjøpt, tenker jeg at det er bra å mosjonere litt, så jeg sykler innom slakteren også.

Slik blir det mange retter, og mye rar, god mat av.

Det er de store middagene. Men jeg vil så gjerne være en god far og en god kokk til hverdags, også. Lage maten fra bunnen, selv om tiden egentlig ikke strekker til, og barn ofte er noen utakknemlige jævler.

Det er lettere tenkt enn gjort. Tidsklemme. Råvaremangel. Latskap. Jeg kan ikke være den eneste som har opplevd at hverdagsmatens små snublesteiner ofte kan velte hele lasset?

Det er i prinsippet enkelt å lage sin egen tomatsuppe, og litt flaut og helt unødvendig å ty til pose. Men så var det den ene ingrediensen som gjør det hele litt vanskelig: «6 dl kyllingkraft».

Les oppskriften på hjemmelaget tomatsuppe som ikke trenger kyllinkraft, og resten av saken i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.