DAGBLADET – GJENOPPSTANDELSEN

Grisen Salami har vendt tilbake. Som salami.

Da vi drepte grisen Salami i sommer, var det med et visst vemod.

Salami var grei. Intet vondt med ham. Han var glad i mat, og i å bli klødd bak øret, han likte både søle og sol, men ikke så godt regn eller brå lyder. Han var nysgjerrig, lat og stadig sulten. Slik griser skal være. Og han hadde ikke noe ønske om å dø.

Men det var slik det måtte ende, det var klart, helt fra begynnelsen. Det var nok en ikke ubetydelig grunn til det ellers uvanlige navnevalget; aldri skulle barn eller voksne tenke at den hengivne grisen kun var et kjæledyr.

Og nå – flere måneder etter sin bortgang – har han kommet tilbake. På et bord hos Indre Oslo matforedling i Storgata i Oslo ligger det flere dusin små og store pølser, merket SS1 – Salami-salami nummer 1.

Les hele saken om Salami og Indre Oslo matforedling i Dagbladet Magasinet.

Foto: Mette Randem.