Den perfekte lunsjretten når du ikke vet hva du skal spise!
På kjøkkenet mitt er det alt mulig rart, og mindre rart – en sann skattkiste av smaker.
En boks cassoulet fra Toulouse. Blekksprutpasta og bottarga. To typer risottoris, ringerikspoteter og sobanudler. Tørket fjell-dridderhatt fra Svalbard og ramsløkspuré. Rød og grønn karripasta og hjemmelaget garum.
I fryseren ligger en due, to ryper og skikkelig gode hjemmelagde pølser. Hvis jeg fikk beskjed om at en delegasjon ekstremt kresne mennesker var på vei til meg for å spise middag, ville jeg nok klart å servere åtte–ti retter uten at jeg hadde behøvd å stikke innom butikken.
Likevel aner jeg ikke hva jeg skal spise til lunsj.
Brødskive, kanskje? Det må finnes noe bedre?
Løsningen ligger der, i nederste skuff. En boks med hvite bønner.
Les hele saken i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.