SUPERENKEL BØNNESALAT

Den perfekte lunsjretten når du ikke vet hva du skal spise!

På kjøkkenet mitt er det alt mulig rart, og mindre rart – en sann skattkiste av smaker.

En boks cassoulet fra Toulouse. Blekksprutpasta og bottarga. To typer risottoris, ringerikspoteter og sobanudler. Tørket fjell-dridderhatt fra Svalbard og ramsløkspuré. Rød og grønn karripasta og hjemmelaget garum.

I fryseren ligger en due, to ryper og skikkelig gode hjemmelagde pølser. Hvis jeg fikk beskjed om at en delegasjon ekstremt kresne mennesker var på vei til meg for å spise middag, ville jeg nok klart å servere åtte–ti retter uten at jeg hadde behøvd å stikke innom butikken.

Likevel aner jeg ikke hva jeg skal spise til lunsj.
Brødskive, kanskje? Det må finnes noe bedre?
Løsningen ligger der, i nederste skuff. En boks med hvite bønner.

Les hele saken i Dagbladet Magasinet. Foto: Mette Randem.