DAGBLADET, Det beste jeg vet, Mat, Oppskrift, SJØMAT

CEVICHE MED SØTPOTET

Ceviche er tilsynelatende en umulighet. En fisk som er kokt uten å være utsatt for varme. Fisken marineres i limesaft. Denne safta er så syrlig at proteinene blir brutt ned – denaturert – som er det samme som skjer når du utsetter fisken for varme. Resultatet er at fisken er «kokt», uten at det er det det den er.Klassisk ceviche med søtpotet

Forrett til fire personer
Du trenger:
400 gram hvit fisk, i terninger
1/2 rødløk, i tynne skiver
saften av 6 lime
1 chili, finhakket
1 ts finhakket ingefær
2 ts finhakket koriander
1/4-1/2 ts salt
1/4 ts sukker salatblader
150 gram bakt søtpotet

Slik gjør du:
Vend fisk i terninger sammen med limesaft, chili, ingefær, koriander, salt og sukker. Smak til med mer chili, hvis du tør.
Legg på tallerkener, sammen med salatblad og søtpotet.

Foto: Mette Randem.