NORGE ER EN ØKOLOGISINKE

Trenger du en god grunn til å være for økologisk mat? Hva med tusen milliarder grunner?

I vår kom en nyhet av ganske formidable proporsjoner: Det kan være så mye som tusen milliarder ulike former for liv! Mikrobiologene Kenneth Locey og Jay Lennon ved University of Indiana har tatt utgangspunkt i forskning fra ulike steder på kloden for å anslå et det totale antallet levende vesener – alt fra pattedyr og fugler, til trær, planter, insekter og mikroorganismer. Det innebærer at 99,999 prosent av alt liv på jorda fortsatt er ukjent. Det forrige anslaget – som ikke inkluderte mikroorganismer – var på 8,7 millioner.

Det gir oss tusen milliarder gode grunner til å velge økologisk mat. Eller den ikke-økologiske maten som er dyrket så nært som mulig opptil økologiske prinsipper.

Hvorfor er Norge – denne velstående og for det meste progressive utposten – en sinke når det gjelder økologi?

Les hele kronikken i Dagbladet. 

Foto: Nina Ruud / Dagbladet