KRABBEPASTA

Krabbe er en fabelaktig ressurs som det er rikelig av, og sammenliknet med hummer er det gi-bort-pris på den. Fordi du gjør klar all rensingen i ett, er det mindre styr å lage en superluksuriøs pastarett med krabbekjøtt enn å spise krabbe naturell – og smaken er minst like god. Det brune krabbekjøttet fra skjellet (som egentlig er leveren og dertil beslektede organer) kan blandes med pastaen så det går i oppløsning, mens man kan ha det fine kjøttet fra klørne oppå. Vanligvis har jeg bladpersille med krabbekjøttet, men det kan også være godt med sitronmelisse eller sitrontimian.

Middag til 4

Du trenger:
400–500 gram spaghetti eller linguine kjøtt
innmaten fra 2 krabber
god olivenolje
2 hvitløkfedd, finhakket
2 ss finhakket løk
2–4 ss hakket bladpersille eller
sitronmelisse
saften av 1/2 sitron
1–2 ts revet sitronskall
god olivenolje

Slik gjør du:
Rens krabbekjøttet og sett det i kjøleskapet. Kok pasta i lettsaltet vann. Bland pasta, hvitløk, løk, persille, sitronsaft, sitronskall, olje og den brune innmaten fra krabben. Strø over klokjøttet og server.

Oppskriften er hentet fra boka Ekte mat. Foto: Mette Randem