MYE FRYS OG MYE VARME

– Hjernefrys!
En mugge med frossen juice har maskert seg som en slags slushaktig sorbet. Det er så varmt at skyggen plutselig har blitt det foretrukne stedet. Hønene har lagt seg under ripsbusken, og det er bare så vidt de orker å ta små turer rundt busken når de har spist opp alt man kan rekke nedenfra.Mens de norske somrene ofte er forbløffende lik vinter et annet sted, er det middelhavspreg over tilværelsen nå. Utenfor huset har plenen nesten blitt svidd bort, på Husefjell har bjørka fått gule, røde og brune blader. Jorda er knusktørr og sprø under føttene.
Livet på landet er søtt og overskuddet av varme gjør at behovet for kulde melder seg med uvant kraft. Å drikke kaffe er deilig før den første sola treffer. Så blir det for varmt. Gi meg noe kaldt!

Denne slushen kan lages på to måter: Enten ved å fryse en kartong med appelsinjuice og kjøre den i en blender, eller ved å kjøre appelsinjuice og isbiter sammen i en blender til du har en mer eller mindre jevn slush. En deilig sommerdrikk for barn, som kan voksenifiseres ved å tilsette litt rom og ferskpresset limesaft.

Ingredienser

familieslush av Mette Randem
FOTO: Mette Randem

Gir om lag 1 liter

6 dl appelsinjuice
15—20 isbiter
eventuelt 1/2 til 1 dl konsentrert appelsinsaft
eventuelt 1 ts revet appelsinskall av økologisk appelsin

Slik gjør du

Ha juicen i en blender sammen med halvparten av isbitene. Kjør til isbitene er knust. Spe på med to og to isbiter og la dem kjøre til de er most. Når blandingen begynner å bli tyktflytende, smak til med konsentrert appelsinsaft og appelsinskall. Jeg liker å kjøre blandingen til den er så stiv at den ikke kan helles, men må spises med skje.

Her kan du lese hele saken på Dagbaldet.no. Alle bildene er tatt av Mette Randem.