UNDER

Forsidebildet er fra @underlindesnes

Et vanvittig prosjekt! En restaurant senket ned i vannet. Det som var åpenbart fra første stund var at prosjektet på Norges sørspiss kom til å bli en gamechanger. Aldri før hadde noen forsøkt seg på et så storslått restaurantprosjekt. Ikke i Norge, men det er jammen ikke mange tilfeller internasjonalt heller. Bygget er tegnet av Snøhetta og har vakt stor oppmerksomhet.

Under drives av min gode venn Gaute Ubostad og hans familie, og kjøkkensjefen er en annen venn, den smågeniale Nicolai Elitsgaard – og jeg har vært med på arbeidet med oppstarten av restauranten. Og noe av det vi arbeidet mye med var å gjøre det tydelig at restauranten er en restaurant med en visjon, en visjon som ikke bare handler om spektakulær arkitektur. Ja, faktisk er arkitekturen der for å gjøre prosjektet tydelig, ikke omvendt.

Under handler om havets mangfold, om de unike maritime ressursene som finnes rundt oss, mange av dem ting vi ikke tenker på. Og det handler om Nicolais unike visjon og måte å tenke mat på.

Etter under ett års drift fikk Under sin første Michelin-stjerne. Under er en opplevelse, verd turen. Ler mer her