RESTAURANT SALOME

Sammen med Dag Tjersland startet jeg i august 2020 restauranten Salome i Bjørvika i Oslo. Salome er en kombinert bacaro og trattoria. En bacaro er en venetiansk vinbar, et uformelt møtested med vin på glass, enkle drinker og cicchetti – småretter. I trattoriaen serverer vi klassiske venetianske retter som carpaccio og linguine alle vongole, samt rike raguer og kjøttretter. Vi har en bakerovn hvor vi lager carta di musica, pizza og baker sjøkreps.

Salome er nesten det stikk motsatte av min første restaurant, St Lars. Der det er trangt på St Lars, er det høyt under taket på Salome. Der maten på St Lars er blytung, er den lettere på Salome. Men et fellestrekk er likevel åpenbart: Historien om Salome har noe av det samme makabre preget som opprinnelsesmyten om St Lars.

Salome var kvinnen som ba om Johannes døperens hode på et fat. Hun har vært gjenstand for en rekke beskrivelser opp gjennom kunsthistorien – det finnes knapt en klassisk maler som ikke har hatt sin variant av Salome-med-hodet-motivet. Vi synes det passet spesielt bra som navn på vårt sted fordi Salome både er hovedpersonen i en opera av Richard Strauss og et bilde av Edvard Munch – siden vi ligger i Bjørvika, et hodekast fra både Operaen og Munch-museet. Det store maleriet på Salome er malt av Tor-Arne Moen.

«Salome ligger et hode foran.»

Terningskast 5, Dagsavisen

«Vi elsker venetiansk mat, både fordi vi elsker byen Venezia, men også fordi vi det er en egen måte å spise på, hvor man kan beite på en rekke småretter eller nyte sjømat i verdensklasse. Denne maten og stemningen ville vi gjenskape i Oslo.»

— Dag Tjersland & Andreas Viestad

Book bord her

Salome