EN MIDDAG I ROMA – VERDENSHISTORIEN I ET MÅLTID

Mens jeg tidligere har skrevet mest kokebøker, er dette en veldig annerledes bok, en reisebeskrivelse fra en by som aldri slutter å gi – og en reise gjennom historien.

Den ytre handlingen i En middag i Roma er ganske begrenset. Den begynner med at jeg krysser Campo de’ Fiori en junidag 2018, setter meg, og spiser et utmerket, men egentlig ikke spesielt bemerkelsesverdig måltid, og så tar jeg for meg det jeg får servert, litt på samme måte som min arkeologene ser på stolpehull, ruiner og døde gjenstander.

Jeg kaller det – litt spøkefullt, litt på alvor, og ganske mye for å irritere kona mi, som er arkeolog – for gastronomisk arkeologi.

Siden mitt utgangspunkt er maten, er det smaker og lukter i boka, men det er altså ikke en kokebok. Men der jeg går tettest på, er på retten jeg mener er verdens beste, nemlig pasta carbonara, hvor jeg dykker ned i hemmeligheten bak den ekte carbonaraen, og finner et svar som overrasket meg veldig og som kanskje vil forferde mange italienere.

«Glimrende øyeåpner … folkeopplysning på høyt plan.»

Terningkast 5, Dagbladet

«De beste sakprosaforfatterne klarer å overbevise leseren om at nettopp det temaet de skriver om, er det viktigste i hele verden. Andreas Viestad er en slik forfatter. I denne boka tar han leseren ikke bare med til Roma, men til en tilstand der alt, absolutt alt, er interessant, forbløffende, viktigere og ofte mye mer komisk enn du trodde fra før.»

Bjørn Gabrielsen, forfatter og spaltist i Dagens Næringsliv

«Andreas Viestad serverer velsmakende munnfuller av kulinarisk arkeologi.»

Morgenbladet

«Elegant, perspektivrik og nyskapende.»

Henrik Langeland

Du kan kjøpe boka her. Utenlandssalget går gjennom Oslo Literary Agency.