RESTAURANT ST.LARS

Siden St Lars åpnet i januar 2011 har den velse grillrestauranten på Bislett i Oslo rukket å bli en institusjon. Det er stedet for grillmat, rett fra vår spesialbygde, åpne kullgrill.

Hvorfor St Lars? St. Lars (også kalt Laurentius på latin, Lorenzo på italiensk) var diakon i Roma på midten av 200-tallet. Han havnet i klammeri med myndighetene etter å ha gitt bort penger til de fattige. Som straff ble han henrettet. Og det er her grillen kommer inn i bildet: For å plage Lars ekstra mye ble han ikke steinet, korsfestet eller utsatt for de andrehenrettelsesmåtene som var populære på den tiden. Han ble lagt på en grillrist oppå et bål. Ifølge legenden var hans siste ord til sine bødler: «Nå er jeg akkurat passe stekt, snu meg og ta en bit.» Som en følge av sitt martyrium og sine berømte siste ord, har Lars blitt utpekt til skytshelgen for grillkokker – og komikere, samt en rekke andre yrkesgrupper.

Så neste gang du blir sulten på grillet kjøtt kan du booke et bord på St. Lars, eller finne inspirasjon i grillkokeboka På grillen – rause smaker fra St. Lars som jeg har skrevet sammen med Jon Krog Pedersen og Lars Laurentius Paulsen.

Mine partnere på St.Lars er Tor Erik Hermansen og Per Meland.

I all beskjedenhet, og i henhold til flere enn meg, serverer St.Lars den beste grillmaten i byen.

«Griljant! St. Lars har ikke den største menyen, men til gjengjeld er maten i toppklasse. Her lukter det sekser!” Les mer her.

Terningkast 5, Aftenposten mars 2020

“ Godt fra glohaugen….. St. Lars’ kompromissløse holdning til sin egen oppskrift på hva en bra kjøttrestaurant skal være ikke er strengere enn at detaljene og de overraskende smakene er egnet til å spre litt magi, enten det er til hverdag eller fest.” Les mer her. 

Terningkast 5, Dagsavisen juni 2020

Book bord her