FISKESUPPE I PANNE

En oppskrift som ikke krever noen forberedelser, eller valget mellom tungvinn kraft og kjedelig buljong – alle smakene oppstår i panna.

Suppe til 4

Du trenger:
600–800 gram skinn- og beinfri fisk i biter
hvetemel
tørkede urter, gjerne en blanding som provencekrydder
2 ss smør
1 sjalottløk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
300 gram hjerteskjell eller blåskjell
1 boks knuste tomater
1 kokt potet i biter 1 dl fløte
1 dl hvitvin
1/4 gram safran
1 fennikel, hakket
1 ts knuste fennikelfrø
1 økologisk appelsin

Slik gjør du:
Vend fisken i hvetemel og urter. Varm smør i en dyp stekepanne eller en vid gryte. Stek fiskebitene sammen med løk og hvitløk, til løken er gyllenbrun, omtrent 4 minutter. Ha i skjell, tomater, potet, fløte, hvitvin, safran og fennikel. Kok opp og la småkoke til skjellene har begynt å åpne seg. Smak til med salt.

Mens suppa koker, riv litt av skallet av appelsinen. Skrell appelsinen og skjær den i skiver.
Hvis du vil ha en tjukkere konsistens på suppa, løfter du fisk og skjell over i suppetallerkener, og kjører suppa med en stavmikser før du heller den over. Dryss over litt revet appelsinskall og fennikelfrø, og ha i noen appelsinbiter.

Oppskriften er hentet fra boka Ekte mat. Foto: Mette Randem.