Om meg

Spiser. Reiser. Skriver.

Nysgjerrighet på mat, er som sult. Den kan ikke bli stilt for mer enn noen timer av gangen. Min pasjon for mat handler om den maten jeg lager og spiser, men også om den maten jeg spiser når jeg er på reise, de menneskene som lager den. Det handler om historie, om maten som har formet oss som mennesker og som kultur. Og det handler om maten som skal forme framtida vår. Men mest av alt handler det om den maten vi spiser sammen.

OM MEG

Jeg har vært matskribent i Dagbladet Magasinet siden oppstarten i 1999. Jeg er faglig ansvarlig på Geitmyra matkultursenter for barn, en stiftelse som arbeider med å lære barn om mat og matlaging. Og jeg er medeier i grillrestauranten St. Lars på Bislett i Oslo.

Jeg har skrevet 14 kokebøker på norsk, blant dem ”Hvordan koke vann” og ”Ekte mat”. Min siste bok er ”Den store kjøttkokeboka”. I USA har jeg gitt ut ”Kitchen of Light” og ”Where Flavor Was Born” i USA, og ” Die echte Landküche” på tysk. Jeg er programleder for ”New Scandinavian Cooking” på PBS og BBCLifestyle, og ”En bit av Norge” på TV2.

Når jeg ikke er på reise, bor jeg på Geitmyra gård i Oslo, på gården Viestad i Farsund, eller utenfor Cape Town i Sør-Afrika. Jeg har tre barn, to ender og åtte høner.

Les mer på Wikipedia:  https://no.wikipedia.org/wiki/Andreas_Viestad

This entry was posted in: Om meg